Sjukresor

sjukresor

Sjukresa ersätts normalt mellan folkbokföringsadressen och vårdgivaren. Avgifter och ersättningar för sjukresor är samma för vuxna och barn. En resa till och från läkarvård, sjukvårdande behandling samt behandling utförd av tandläkare eller tandhygienist, räknas som sjukresa. Exempel på sådant som inte är sjukresa. Beställning av sjukresor. Telefonnummer 90 Till beställningscentralen ringer du som patient eller vårdgivare för att beställa taxi, akuttaxi och plats på sjukresebussen. För att kunna beställa sjukresetaxi till planerade vårdbesök krävs att du har ett kundtillstånd. Gör alltid beställningen senast dagen innan, tidigast. Vi ersätter sjukresor i hela länet till landstingets vårdenheter och privata vårdgivare som har avtal med landstinget. Det vanligaste är besök hos läkare, tandläkare och sjukgymnast. Ersättning utbetalas för ressträckan mellan din bostad (folkbokföringsadress) och sjukhus eller den vårdcentral du tillhör enligt Landstinget.

Sjukresor - har

Högkostnadsskydd och frikort Högkostnadsskyddet för sjukresor är kr. Sjukresor med taxi och specialfordon innebär att du oftast får resa tillsammans med andra, så kallad samplanering. Skriv ut Skriv ut ca 5 sidor Välj kapitel för utskrift Sammanfattning ca 2 sidor. Ersättning utbetalas för ressträckan mellan din bostad folkbokföringsadress och sjukhus eller den vårdcentral du tillhör enligt Landstinget Dalarnas regelverk för sjukresor. Du får ersättning för resa med allmän kollektivtrafik, det vill säga buss och tåg. När du reser med taxi är du skyldig att acceptera samåkning även om detta innebär en annan resväg och längre restid. Resa med allmänna kommunikationer, tåg och buss, kan bokas via Värmlandstrafik. För frågor om sjukresor och egenavgifter, kontakta Sjukreseenheten 95 Skolkort eller fritidsladdning gäller inte. Via Sjukresesystemet kan du som vårdgivare digitalt registrera tillstånd för sjukresor till personer som uppfyller villkoren. Exempel på sådant som inte är sjukresa: Ring först och boka! Om du övernattar får klick.se själv stå för det. Tony alva frågar beställningscentralen när du ringer Vem du är och ditt personnummer samt telefonnummer Om du har färdtjänst Var du vill bli hämtad Var ska rebecca and fiona åka och till vilken vårdgivare När ska du vara framme Om du måste ha följeslagare Om du behöver någon ål i sverige hjälp eller har några hjälpmedel.

Sjukresor - ver bikarbonat

Om du har blivit vårdad på sjukhus utanför länet och du behöver fortsatt sjukhusvård i Värmland står landstinget för transporten till sjukhus i Värmlands län. Vill du ha mer information kan du kontakta Sjukreseenheten se kontaktuppgifter till höger. Om du vill ha mer information om ersättning för sjukresor, skriv till Dalatrafik, Sjukresor, Box , 28 Borlänge, eller ring 31 80 Sjukresor med taxi är i första hand en service till personer med funktionshinder eller som av andra medicinska skäl inte kan resa med allmän kollektivtrafik. Du kan få ersättning när du reser till en vårdgivare som tillhör eller har kontrakt med Västra Götalandsregionen eller Region Halland. Resa med egen bil. sjukresor

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *